Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Schiphol

Schiphol raadt reizigers maandag aan om met de trein naar luchthaven te komen

Schiphol raadt reizigers die maandag een vlucht moeten pakken aan om indien mogelijk met de trein te komen. Volgens de luchthaven is het op maandag 4 juli vanwege een mogelijke protestactie door boeren waarschijnlijk drukker dan normaal. Eerder op zondag riep KLM ook al op om vooral niet met de auto naar Schiphol te komen op maandag.
Door NU.nl/ANP

Wat de precieze impact van de acties is, is niet duidelijk. "We hebben nauw contact met de Koninklijke Marechaussee en gemeente Haarlemmermeer over wat dit voor Schiphol betekent", aldus de luchthaven in een verklaring op de eigen website.

"Vlieg je maandag 4 juli van of naar Schiphol? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat. Check de actuele vluchtinformatie of neem contact op met je luchtvaartmaatschappij. We adviseren je om zo veel mogelijk met de trein naar Schiphol te reizen", luidt het advies.

Ook KLM trekt op zijn eigen website aan de bel. De boerenblokkades kunnen ernstige gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van de luchthaven, denkt de luchtvaartmaatschappij: "Wij raden u ten zeerste af om met de auto naar Schiphol te komen. Maak indien mogelijk gebruik van het openbaar vervoer."

Volgens de maatschappij kunnen de protesten mogelijk ook de vluchtschema's beïnvloeden. "Uw vlucht kan worden verstoord als u van, naar of via Schiphol reist", zegt KLM.


Lees meer over:

SchipholEconomie

Aanbevolen artikelen