Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Blokker gaat oude pannen van consumenten recyclen

Winkelketen Blokker begint maandag met het recyclen van gebruikte pannen. Bij ieder filiaal van de keten kunnen consumenten hun pannen voortaan gratis inleveren. Met de stap hoopt het bedrijf niet alleen spullen te verkopen, maar ook een bijdrage te leveren aan een circulaire economie, zegt een woordvoerder tegen NU.nl.
Door Joost ter Bogt

De ingeleverde pannen worden voor 100 procent gerecycled, zegt het bedrijf. "Daarbij worden er niet alleen nieuwe pannen van gemaakt, maar ook andere producten", licht de woordvoerder toe. De materialen van de pannen - zoals plastic en staal - worden apart verwerkt, zodat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Daarvoor werkt Blokker samen met recyclebedrijven.

De winkelketen zegt het eerste bedrijf te zijn dat pannen inneemt voor recycling. Verschillende gemeenten hebben inleverpunten voor oude pannen, maar ze mogen ook bij het restafval.

Door consumenten de mogelijkheid te geven pannen te laten recyclen, hoopt het bedrijf dat ze niet meer zomaar worden weggegooid. Ook mensen die geen producten bij Blokker kopen, mogen er hun oude pan inleveren.


Lees meer over:

BlokkerEconomie

Aanbevolen artikelen