De gesprekken tussen Air France-KLM en de Amerikaanse investeerder Apollo over een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro zijn in een vergevorderd stadium. Met dat geld hoopt het luchtvaartconcern een deel van zijn leningen die de Franse overheid als noodhulp verstrekte tijdens de coronacrisis terug te kunnen betalen.

Apollo zou het geld willen steken in een dochteronderneming van Air France voor het onderhoud van vliegtuigen, meldt Air France-KLM. Dit onderdeel bezit een aantal reservevliegtuigmotoren.

Air France-KLM werd keihard geraakt door de coronapandemie, die internationale vliegreizen een tijdlang vrijwel onmogelijk maakte. Ook na het opheffen van de strengste beperkingen voor reizigers verkocht het bedrijf minder tickets.

Door de miljardenverliezen heeft Air France-KLM een negatief eigen vermogen, wat betekent dat het bedrijf meer schulden heeft dan de waarde van alle bezittingen bij elkaar. Het concern probeert met nieuwe investeringen het eigen vermogen weer te versterken.

Eerder deze week kondigde Air France-KLM een grote deal over luchtvracht met de Franse containervervoerder CMA CGM aan. Dat bedrijf koopt 9 procent van de aandelen van Air France-KLM, wat ook helpt bij het vergroten van het kapitaal.