Honderden miljoenen euro's van 'onvindbare' gepensioneerden blijven liggen bij pensioenfondsen. Dat bevestigt pensioenfonds ABP zaterdag na berichtgeving van De Telegraaf.

Het gaat om mensen die recht hebben op een pensioen, maar dat niet hebben aangevraagd. Het pensioen kan daardoor niet worden uitgekeerd. Pensioenfondsen proberen met hen in contact te komen.

Zo zijn bij ambtenarenfonds ABP geen adresgegevens van negentienduizend gepensioneerden bekend, onder meer doordat ze in het buitenland zijn gaan wonen. Voor hen ligt nog 300 miljoen euro klaar. Per persoon gaat het om gemiddeld bijna 16.000 euro.

De 'onvindbare' gepensioneerden zijn mensen die bijvoorbeeld tijdens hun studie als student-assistent hebben gewerkt en zo pensioen hebben opgebouwd, maar niet weten dat ze recht hebben op een uitkering.

ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, laat weten er alles aan te doen om de mensen te vinden. "Werknemers hebben hiervoor gespaard. Ze hebben er gewoon recht op", zegt een woordvoerder.

Een extern bureau vond eerder tweeduizend deelnemers, aldus een woordvoerder.