Tesla-oprichter Elon Musk, die zijn oog heeft laten vallen op Twitter, wil dat bedrijf binnen drie jaar na de overname alweer terug naar de beurs brengen. Dat schrijft de doorgaans goed geïnformeerde zakenkrant The Wall Street Journal.

Musk heeft dit volgens de krant tegen potentiële investeerders gezegd. De miljardair wil Twitter voor 44 miljard dollar (bijna 42 miljard euro) kopen, waarna het bedrijf van de beurs gehaald wordt. Naar verwachting wordt deze deal later dit jaar geformaliseerd.

Binnen drie jaar zou Musk Twitter dan opnieuw naar de beurs gaan brengen. Daarmee treedt hij in de voetsporen van investeringsmaatschappijen. Die staan erom bekend dat ze bedrijven van de beurs halen om ze dan in alle luwte op te knappen. Enkele jaren later brengen ze een verbeterde versie opnieuw naar de beurs.

Dat Musk nu hetzelfde doet, zou een manier kunnen zijn om potentiële investeerders ervan te overtuigen dat hij problemen met onder andere de financiële resultaten bij Twitter snel wil aanpakken.

De Tesla-topman sprak met investeerders omdat hij minder eigen geld wil stoppen in de aankoop van Twitter. Musk zou zelf 21 miljard dollar in de overname willen steken, de rest leent hij. Ook werd bekend dat Musk van plan is om bepaalde partijen in de toekomst te laten betalen voor het gebruik van Twitter.