Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Miljoenen aan bonussen voor topman Air France-KLM ondanks miljardenverlies

Terwijl Air France-KLM in 2021 een verlies van bijna 3,3 miljard euro leed, ontvangt topman Ben Smith van het luchtvaartconcern miljoenen euro's aan bonussen. Dat schrijft Air France-KLM maandag in het jaarverslag van het bedrijf.
Door NU.nl/ANP

Vanwege Europese regels zal de algemeen directeur niet alle toeslagen direct ontvangen. Sommige bonussen mogen pas worden uitgekeerd nadat een groot deel van de ontvangen staatssteun is terugbetaald.

Smith ontvangt een basissalaris van 900.000 euro, maar heeft volgens het bedrijf ook een variabele compensatie van bijna 1,1 miljoen euro verdiend. Ook is hem een aandelenpakket van 2 miljoen euro beloofd. Zo komt zijn totale beloning uit op bijna 4,3 miljoen euro.

De bonussen krijgt Smith onder meer voor zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Zo werden stappen gezet voor het gebruik van schonere brandstof en bestelde het concern vliegtuigen met een lagere CO2-uitstoot.

Het beloningsbeleid bij KLM is anders geregeld dan bij het moederbedrijf, zegt een woordvoerder van de maatschappij. In 2020 steunde de Nederlandse overheid KLM op voorwaarde dat het bestuur geen bonussen zou ontvangen tijdens de looptijd van de leningen.

Volg de ontwikkelingen rond Air France-KLM

Ontvang een melding bij nieuws rond Air France-KLM

Lees meer over:

Air France-KLMEconomie

Aanbevolen artikelen