Ook de komende dagen zullen er geen veerboten van P&O Ferries tussen Rotterdam en het Engelse Hull varen, laat het bedrijf maandag op Twitter weten. De veerbootexploitant ontsloeg eind vorige week al haar personeel op staande voet via Zoom met een vooraf opgenomen videoboodschap. Sindsdien wordt er niet meer gevaren.

De achthonderd personeelsleden werden per direct ontslagen omdat het bedrijf in geldproblemen zit en "niet levensvatbaar" zou zijn zonder het doorvoeren van grote veranderingen, aldus P&O Ferries. Het personeel wordt vervangen door goedkopere uitzendkrachten.

De personeelswissel heeft op de korte termijn alleen maar tot problemen geleid. Zo liggen de veerboten sinds het massaontslag aan wal. "De diensten van P&O Ferries zullen de komende dagen niet varen. We adviseren reizigers aan om een alternatief te zoeken", valt te lezen op Twitter.

Veerbootexploitant Stena Line, waarmee van Hoek van Holland naar het Engelse Harwich gevaren wordt, laat aan NU.nl weten meer telefoontjes te hebben gehad na de problematiek bij P&O Ferries.

De geannuleerde diensten zijn niet het enige probleem waar de veerbootexploitant mee kampt. Zo wordt momenteel onderzocht in hoeverre het bedrijf legaal handelde met het ontslag. Het bedrijf zou bijvoorbeeld geen informatie- en consultatieprocedure hebben uitgevoerd. Verder zou P&O Ferries de Britse minister van Economische Zaken Kwasi Kwarteng te laat op de hoogte hebben gesteld.