Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Schade door storm Eunice

Ruim 500 miljoen euro aan stormschade door Dudley, Eunice en Franklin

De stormen van de afgelopen dagen hebben tot minimaal 500 miljoen euro aan schade geleid, schat het Verbond van Verzekeraars maandag. Verzekeraars hebben nu al een recordaantal meldingen ontvangen en verwachten er nog veel meer door gevolgschade.
Door NU.nl

Verzekeraars zien vooral schade aan auto's, woningen en bedrijven door omgevallen bomen, afgewaaide daken en lekkages. Maar er zijn ook veel meldingen over afgewaaide dakpannen en schades aan zonnepanelen en schuttingen binnengekomen. De grootste schades werden gemeld in Zuid- en Noord-Holland.

De brancheorganisatie van verzekeraars verwacht dat het bedrag verder oploopt, omdat het ook de komende dagen nog flink gaat waaien. Daardoor kunnen dakpannen en zonnepanelen opnieuw loslaten of bomen die al iets ontworteld waren toch nog omvallen. Het Verbond van Verzekeraars raadt aan losse dakpannen weer recht te leggen en zonnepanelen weer vast te zetten om gevolgschade te voorkomen.

Beeld uit video: Beelden tonen nasleep van storm Franklin in Nederland0:53
Afspelen knop

Beelden tonen nasleep van storm Franklin in Nederland

Beelden tonen nasleep van storm Franklin in Nederland

Volgens de brancheorganisatie zijn Nederlanders over het algemeen goed verzekerd tegen stormen, maar kunnen de verzekeraars de vraag op dit moment moeilijker aan. Daardoor moeten verzekerden rekening houden met wachttijden.

Diezelfde boodschap klonk eerder op maandag al bij installateurs. Die krijgen een recordaantal verzoeken tot herstel van stormschade. Dakdekkersportaal DakPro zag het afgelopen weekend veertig keer zo veel meldingen als in een normaal weekend.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

EconomieExtreem weer

Aanbevolen artikelen