AMSTERDAM - Het Zweedse telecomconcern Tele2 heeft het belang in Versatel verder weten te verhogen. In de na-aanmeldingstermijn werd nog eens bijna 6 procent van de stukken aangeboden. Tele2 heeft nu 79,89 procent van de aandelen in handen. Tele2 wil Versatel overnemen, maar een groep aandeelhouders is het daarmee niet eens.

Het belang van Tele2 loopt nog verder op tot 82,4 procent als een obligatielening wordt omgezet in aandelen. Dat meldde Tele2 dinsdag. In totaal heeft Tele2 1,34 miljard euro over voor Versatel. Het bedrijf bood in september 2,20 euro per aandeel. Een groep aandeelhouders vindt dat bod echter te laag. Tele2 wil nu proberen om het telecombedrijf geheel in handen te krijgen door een juridische fusie. Zo hoopt het bedrijf de weerstand van de onwillige aandeelhouders te breken.

Enkele Britse en Amerikaanse beleggingsfondsen voeren het verzet aan. De minderheidsaandeelhouders stapten naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Zij vonden dat het bod moest worden stilgelegd voor een onderzoek naar wanbeleid, maar dat verzoek wees de Ondernemingskamer af.