De marktwaarde van Spotify is deze week met 2,1 miljard dollar (1,9 miljard euro) gedaald, vermoedelijk als gevolg van een protestactie van de Canadese zanger Neil Young.

Young liet eerder deze week weten zijn muziek van de dienst te laten halen vanwege een podcast van comedian Joe Rogan, die exclusief via Spotify te beluisteren is. Onder anderen Young vindt dat hij hierin desinformatie over het coronavirus verspreidt.

Volgens Variety daalden de aandelen van Spotify tussen 26 en 28 januari met 6 procent. The Joe Rogan Experience trekt per aflevering zo'n elf miljoen luisteraars. Young uitte zijn kritiek in een inmiddels verwijderde open brief waarin hij volgens Amerikaanse media stelde dat de streamingdienst "potentieel dodelijke informatie helpt verspreiden". Hij zegt dat Spotify kan kiezen tussen Rogan en Young, maar ze niet allebei kan hebben.

"We hebben sinds het begin van de pandemie meer dan twintigduizend podcastafleveringen met betrekking tot COVID-19 verwijderd", zei een woordvoerder van Spotify eerder tegen The Washington Post. "We betreuren Neils beslissing om zijn muziek van Spotify te verwijderen, maar hopen hem snel weer te mogen verwelkomen."