Autofabrikant BMW stopt deze zomer met de productie van de i3, de eerste volledige elektrische BMW. Sinds september 2013 zijn er al 250.000 stuks van het model gebouwd. BMW introduceert later dit jaar een nieuwe kleine elektrische auto, de iX1. Het bedrijf maakt ook al een elektrische versie van de MINI.

Met de i3 was BMW bij de introductie een voorloper op het gebied van elektrisch rijden. Daarna leek de automaker wat te aarzelen en pas de laatste jaren worden er weer meer elektrische voertuigen gebouwd. Dat zijn nog vooral grotere voertuigen.

Opmerkelijk is wel dat de i3 steeds populairder werd, naar mate de lijn ouder werd. In 2021 (het negende i3-jaar) verkocht BMW 28.216 stuks, meer dan in de jaren ervoor.

De iX1 zal niet worden gebouwd in Leipzig, waar de i3 nu nog van de band loopt, maar in het Zuid-Duitse Regensburg. In Leipzig zullen ook elektrische auto's worden gebouwd. Daar zal een elektrische versie van de MINI Countryman, een stationwagonversie van de MINI, gemaakt worden.

Hoewel BMW dus afscheid neemt van het i3-model, blijft de i3 nog wel bestaan binnen het automerk. De naam zal in het vervolg worden gebruikt als aanduiding voor de aanstaande geheel elektrische uitvoering van de 3-serie.