McDonald's heeft problemen met de bevoorrading van patat aan zijn Aziatische vestigingen. In Maleisië kunnen klanten van de fastfoodketen daarom voorlopig geen grote porties friet meer krijgen. Hoelang de Maleisische klanten hun grote friet moeten missen is nog niet duidelijk.

McDonald's laat weten dat er problemen zijn in de leveringsketen en dat het de situatie nauwgezet volgt. Eerder moest het Amerikaanse bedrijf in Japan al twee keer de grote porties friet van het menu halen. De lokale tak van het bedrijf verwees daarvoor naar de coronapandemie en overstromingen in een Canadese haven vanwaaruit doorgaans veel friet richting Japan vertrekt.

De Amerikaanse vervoerder Flexport moest het bedrijf toen zelfs te hulp schieten en patat overvliegen vanuit de Verenigde Staten. Flexport stuurde drie Boeing 747's vol met friet naar Japan. In één Boeing zouden zo'n 2,2 miljoen porties passen. Voorlopig lijkt het er niet op dat Flexport ook naar Maleisië zal vliegen.

In Taiwan verdwenen de hash browns, een aardappelgerecht vergelijkbaar met rösti, van het menu door een aardappeltekort. De hash browns werden geïmporteerd vanuit de VS.