Het aantal Nederlanders dat dinsdag een tafeltje heeft gereserveerd in een restaurant is "enorm" groot, zeggen restaurantsites The Fork en Eet.nu. Het aantal boekingen is nog groter dan bij de heropening van de horeca vorig jaar mei en dan tijdens kerst twee jaar geleden.

The Fork zegt dat er een enorme piek zichtbaar was rond de coronapersconferentie van dinsdagavond waarin bekend werd gemaakt dat de horeca vanaf woensdag weer mag heropenen. De meeste tafels worden geboekt in grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, maar ook in Breda is het druk.

De populairste dagen zijn komende zaterdag en zondag. "Het aantal boekingen is 25 procent hoger dan met kerst in 2019, voor de pandemie", zegt een woordvoerder. Sommige restaurants hanteren al een wachtlijst.

"Het is mega", zegt mede-eigenaar Jeroen Wubbe van reserveringssite Eet.nu over het aantal boekingen via zijn website. Hij spreekt van twee keer zoveel reserveringen als bij de vorige heropening van de horeca.

"Ongetwijfeld zullen er heel veel restaurants vol zitten de komende dagen", aldus Wubbe. Volgens hem zijn veel zaken hun capaciteit nog aan het inschatten vanwege tekorten aan personeel.