Het vliegverkeer van en naar Istanboel is dinsdagmiddag weer mondjesmaat op gang gekomen. Istanbul Airport moest maandag dicht vanwege hevige sneeuwval. Ook de wegen in de stad met zestien miljoen inwoners waren enige tijd gesloten voor privaat verkeer om de wegen vrij te kunnen maken.

Vanwege de sneeuwval heeft luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines al zijn vluchten van en naar Istanbul Airport moeten afzeggen. Het zal tot zeker dinsdag 22.00 uur (Nederlandse tijd) geen vluchten van en naar het vliegveld uitvoeren. De in 2019 geopende luchthaven was vorig jaar het drukst bevlogen vliegveld van Europa.

Op luchthaven Sabiha Gökçen, het tweede vliegveld van de Turkse miljoenenstad, moeten passagiers volgens Turkish Airlines ook rekening houden met uitval.

De Turkse autoriteiten hebben al het personeel van publieke instellingen dinsdag een vrije dag gegeven, zodat minder mensen de weg op hoeven.

Bij het vliegveld is maandag het dak van een van de vrachtterminals ingestort onder het gewicht van sneeuw. Istanbul Airport is een belangrijke schakel in het vliegverkeer tussen Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Dak van Turkse vrachtterminal stort in door sneeuw
41
Dak van Turkse vrachtterminal stort in door sneeuw