Aanbieders van huisjes op vakantieparken zijn niet transparant genoeg over de bijkomende kosten voor het boeken van een accommodatie. Dat meldt toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM), die hier de komende tijd nader onderzoek naar doet.

Het gaat dan om kosten boven op de huurprijs voor het huisje, zoals een bedrag voor het verschonen van het beddengoed, de toeristenbelasting of schoonmaakkosten. "Die staan vaak verstopt onder de 'i' (van informatie, red.), waar mensen los op moeten klikken", licht een woordvoerder van de ACM toe.

"Het moet voor klanten meteen duidelijk zijn wat ze kwijt zijn voor het boeken van een reis of accommodatie en wat daar nog bij komt. Dan kun je pas goed vergelijken." Volgens de toezichthouder zijn vakantiegangers vaak tientallen euro's duurder uit dan ze werd voorgespiegeld.

"De ACM start daarom onderzoeken naar misleidende reisprijzen, te beginnen bij aanbieders van accommodaties op vakantieparken." Dat onderzoek start in april. In een later stadium kijkt de toezichthouder ook naar aanbieders van andere vakanties.