Shell laat in reactie op de gebeurtenissen in Kazachstan voorlopig geen werknemers meer die kant op reizen. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf desgevraagd weten aan NU.nl.

Het concern heeft drie productiefaciliteiten in het land waar het al dagen op rij onrustig is. "De productie op die drie sites gaat door, ze zijn volledig operationeel", aldus Shell. "We houden de ontwikkelingen in Kazachstan nauwlettend in de gaten."

Volgens Shell ligt de focus op het veilig houden van hun mensen en de activiteiten. "Waarbij we nauw samenwerken met onze partners", aldus het concern.

Het opschorten van de reizen naar het buurland van Rusland is volgens de woordvoerder een voorlopige maatregel. "We beoordelen de situatie continu."

Shell werkt in Kazachstan samen met verscheidende lokale partijen. Op het kantoor van Shell in hoofdstad Nur-Sultan zijn ongeveer honderd mensen werkzaam. Daarbovenop zijn nog een paar honderd mensen actief voor Shell bij verschillende joint-venturepartners.

"Dit zijn vaak expats, maar ook eigen mensen." Dat aantal fluctueert.

Russische troepen naar Kazachstan: wat is er aan de hand?
194
Russische troepen naar Kazachstan: wat is er aan de hand?

We zijn benieuwd naar je mening over dit artikel. Klik hier om je feedback achter te laten in een korte vragenlijst van een minuut.