Autofabrikant Tesla roept in de Verenigde Staten 475.000 auto's terug. Bepaalde exemplaren van de Tesla Model 3 en Model S hebben mankementen die een verhoogd risico op verkeersongelukken kunnen opleveren, schrijft persbureau Bloomberg.

Bij bepaalde auto's van het type Model 3 zitten fouten in de bekabeling van de achteruitkijkcamera's, waardoor deze camera's kunnen stoppen met werken. Het bedrijf roept alle exemplaren van de Model 3 terug die tussen 2017 en 2020 in de Verenigde Staten zijn gemaakt. Het zou gaan om 356.309 voertuigen.

Ook roept het bedrijf 119.009 exemplaren van de Model S terug die zijn geproduceerd vanaf 2014. Door een fout in de sluiting van de kofferruimte aan de voorkant van de auto kan de klep uit het niets openspringen, schrijft de autofabrikant aan de Amerikaanse toezichthouder NHTSA.

Tesla heeft aangegeven dat het de problemen voor autobezitters gratis oplost. Het is niet bekend of de problemen ook spelen bij modellen die op de Nederlandse markt zijn gebracht.

Het bedrijf lag recent ook al onder het vergrootglas van de NHTSA. Na een onderzoek besloot de automaker een functie uit te schakelen die het mogelijk maakte om tijdens het rijden games te spelen op het scherm voor in de Tesla's.