Budget Energie neemt de klanten en het personeel over van het onlangs failliet verklaarde FENOR, dat in de problemen raakte door de snel gestegen energieprijzen. Het bedrijf was goed voor de levering van energie aan 36.000 huishoudens en kleinzakelijke gebruikers.

De overname van FENOR door Budget Energie wordt op 30 december effectief. Medewerkers van FENOR wordt een baan aangeboden.

Klanten die overgaan naar Budget Energie krijgen in eerste instantie een variabel contract. Door afspraken met de gasleverancier ontvangen klanten met een vast contract voor gas een voordeliger gastarief dan op dit moment in de markt beschikbaar is, verduidelijkt Budget Energie.

Budget Energie levert samen met NLE, dat ook onderdeel is van Budget Thuis, momenteel energie aan zo'n 700.000 klanten. Daarmee is het naar eigen zeggen de vierde energieleverancier van Nederland. Bovendien heeft Budget Thuis nog ongeveer 300.000 klanten met een abonnement voor internet, tv of mobiele telefonie.

Kleine energieleveranciers hadden moeite met prijsstijgingen

FENOR was een van de energiebedrijven die omvielen door de gestegen prijzen voor gas en elektriciteit, net als Welkom Energie, Enstroga en SEPA Green Energy. Anode Energie bezweek ook, maar dat had slechts zijdelings met de hoge energieprijzen te maken. Toen een leverancier van dat bedrijf de verplichtingen niet na kon komen was er niet genoeg geld om op de huidige markt alsnog energie in te kopen.

De prijzen van gas en elektra zijn de afgelopen tijd sterk gestegen. Dat komt door een late, strenge winter afgelopen jaar en relatief lege gasreserves daarna. Vooral kleinere energieleveranciers, die minder middelen hebben om de risico's op prijsstijgingen af te dekken, komen daardoor in de problemen. Ze moeten nu vaak energie inkopen die duurder is dan wat hun klanten ervoor betalen.

Inflatie: waarom prijsstijgingen niet per se slecht nieuws zijn
145
Inflatie: waarom prijsstijgingen niet per se slecht nieuws zijn