De torenhoge energieprijzen hebben een nieuw slachtoffer geëist. Sepa Green Energy maakt woensdag bekend dat het faillissement heeft aangevraagd. Bij het bedrijf zijn zo'n twintigduizend klanten aangesloten.

De reden van het faillissement is dat Sepa zijn stroom inkocht bij Energie I & V, dat onlangs ook failliet ging samen met zusterbedrijf Anode Energie. Hierdoor moest Sepa de energie inkopen voor veel hogere prijzen. Daarmee kwam de leveringszekerheid aan klanten in gevaar.

Het management van Sepa zag daarom geen andere uitweg dan het aanvragen van het faillissement bij de rechtbank. De markttoezichthouder gaat nu op zoek naar een oplossing voor de twintigduizend kleinverbruikers van Sepa. De klanten komen in de tussentijd overigens niet zonder energie te zitten.

Sepa is in 2012 opgericht en is gevestigd in Enschede. De directie van het bedrijf geeft aan dat het de afgelopen tijd heeft gezocht naar diverse oplossingen, maar dat leverde uiteindelijk niets op.

Met Sepa valt in korte tijd de vijfde energieleverancier om. Dat gebeurde eerder al bij Welkom Energie, Anode Energie en Enstroga. Ook bij hen waren de hoge energieprijzen de oorzaak. Daarnaast ging Allure Energie failliet, al kwam dat door een strijd tussen aandeelhouders.

Correctie: In een eerdere versie van dit artikel stond dat Sepa 39.000 klanten heeft, maar dat is het aantal aansluitingen. Het bedrijf heeft zo'n twintigduizend klanten.