Nederlanders zijn zaterdag nog volop in de winkelstraat te vinden om sinterklaasinkopen te doen, blijkt uit een rondgang langs verschillende winkelketens. Hoewel het druk is, worden de huidige coronamaatregelen prima nageleefd, aldus de ketens.

"Mensen komen nog op het laatste moment cadeautjes kopen of halen spullen af die online zijn besteld", vertelt Intertoys-topman Eddy Assies. Ook op zondag zijn nog veel Intertoys-winkels open, maar volgens Assies ligt het zwaartepunt vooral op de zaterdag. Met name van Pokémon- en LEGO-speelgoed, hobbyproducten en gezelschapsspellen zijn populair, aldus de topman.

Ook bij elektronicaketen MediaMarkt gaan de zaken goed, laat een woordvoerder weten. Zij zegt dat het "gemiddeld druk" is in de vestigingen. Het bedrijf had de openingstijden al verruimd door vroeger te openen, om zo drukte te spreiden met het oog op de veiligheid van klanten en personeel. Bij zowel Intertoys als MediaMarkt worden de coronamaatregelen door klanten goed nageleefd. "Alles gaat dus goed", zegt de MediaMarkt-woordvoerder.

Een woordvoerder van HEMA laat weten dat het "gezellig druk, maar niet te druk" is in de winkelstraat. "Alles wordt in goede banen geleid", zegt ze.

Winkeliersvereniging INretail spreekt van een "soepel verloop" in de winkelstraat in de aanloop naar Pakjesavond en zegt dat winkeliers de coronamaatregelen goed handhaven en dat bezoekers zich hier aan houden. "En dat het niet regent helpt ook mee. Mensen maken er een leuk dagje uit van", zegt een woordvoerder.

INretail had winkels er eerder al toe opgeroepen promoties rond de feestdagen zoveel mogelijk over meerdere dagen te spreiden. Daarnaast is consumenten herhaaldelijk aangeraden om vooral op rustige momenten te shoppen.