Schuldeisers van het Chinese vastgoedconcern Evergrande hebben een bedrag van 260 miljoen dollar (zo'n 230 miljoen euro) opgeëist. Evergrande stond voor dat bedrag garant. Het vastgoedconcern, dat al langer in financiële problemen verkeert, wil met zijn buitenlandse schuldeisers om de tafel gaan om zijn schulden te herstructureren.

Evergrande wil dat overleg omdat er naar eigen zeggen geen garantie is dat het bedrijf genoeg geld heeft om al zijn schulden te kunnen blijven betalen, stelt het in een document dat bij de beurs in Hongkong werd ingediend. Het vastgoedconcern heeft voor meer dan 250 miljard euro aan schulden en heeft moeite om aan alle betalingen te voldoen.

Krijgen de schuldeisers die honderden miljoenen niet, dan kunnen ze het faillissement van het bedrijf aanvragen. Omdat Evergrande zo'n grote speler is op de Chinese vastgoedmarkt en ook actief is met andere bedrijven, kan zo'n bankroet de Chinese economie schaden. Chinese beleidsmakers hebben daarom geprobeerd Evergrande-investeerders gerust te stellen.

Tegelijkertijd voelt Peking er weinig voor om het vastgoedconcern te redden. Net als Evergrande zelf zouden de Chinese autoriteiten willen inzetten op een herstructurering van de schulden van het bedrijf.