De huidige eigenaar van Tinder betaalt 441 miljoen dollar (390 miljoen euro) aan de oprichters van de datingapp. Daarmee komt een einde aan een juridische strijd over de waarde van de aandelen, die al sinds 2018 wordt gevoerd.

Het bedrijf dat de app heeft opgericht, is enkele jaren geleden overgenomen door huidige eigenaar Match Group. De oprichters konden toen hun aandelen verkopen, maar alleen aan de nieuwe eigenaar.

Die waardeerde de app en dus ook de aandelen veel te laag, vinden de oprichters. Match vond dat Tinder op dat moment 3 miljard dollar waard was. De oprichters stellen dat de nieuwe eigenaar hierbij verkeerde gegevens gebruikte en vonden dat Tinder op dat moment eigenlijk 13 miljard dollar waard was.

Daarom stapten ze drie jaar geleden naar de rechter. Daar wilden ze afdwingen dat Match met extra geld over de brug zou komen. Nu hebben beide kampen besloten om een schikking te treffen.

Tinder werd opgericht in 2012 en heeft nu wereldwijd tientallen miljoenen gebruikers. Match Group is ook eigenaar van andere datingplatforms, waaronder Hinge, Meetic en OkCupid.