Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
ikea

IKEA opent in Manilla grootste vestiging met oppervlakte van tien voetbalvelden

IKEA heeft bij de Filipijnse hoofdstad Manilla donderdag zijn grootste woonwarenhuis ter wereld geopend. De vestiging in het winkelcentrum Mall of Asia heeft een oppervlakte van ongeveer 65.000 vierkante meter. Dat is vergelijkbaar met zo'n tien voetbalvelden.
Door NU.nl/ANP

Het is de eerste winkel van de Zweedse keten in de Filipijnen. Het bedrijf kondigde de komst van de vestiging in 2018 aan en die had eigenlijk vorig jaar al klaar moeten zijn. Maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Daarnaast was vertraging ontstaan door problemen bij het leveren van bouwmateriaal.

De Mall of Asia behoort tot de grootste winkelcentra ter wereld. Het complex ligt in de buurt van een wijk met diverse grote casino's. IKEA zal zich in zijn nieuwe winkel moeten houden aan de lokale coronamaatregelen. Dit betekent onder meer dat klanten een tijdslot moeten reserveren om te komen winkelen. Veel Filipijnen hebben dat al gedaan, waardoor de winkel de komende twee weken al vol zit.

IKEA zet flink in op expansie. Daarbij kijkt het Zweedse meubelconcern niet alleen naar groei in Azië. In het voorjaar wordt in de Chileense hoofdstad Santiago de eerste Zuid-Amerikaanse winkel geopend. Momenteel heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 460 filialen. Het is de bedoeling dat er in het lopende boekjaar, dat loopt tot in de zomer van volgend jaar, nog bijna zestig vestigingen bij komen.


Lees meer over:

IKEAFilipijnenEconomie

Aanbevolen artikelen