Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Musk verkoopt voor 5 miljard dollar aan aandelen Tesla na poll op Twitter

Tesla-baas Elon Musk heeft woensdag voor zo'n 5 miljard dollar (4,4 miljard euro) aan aandelen in zijn bedrijf verkocht. De verkoop volgt nadat Musk afgelopen weekend aan zijn Twitter-volgers vroeg of hij 10 procent van zijn aandelen in Tesla moest verkopen.
Door NU.nl

Een meerderheid (57,9 procent) stemde voor de verkoop. Musk lijkt met de actie zijn volgers tegemoet te komen, ware het niet dat uit documenten bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC blijkt dat de CEO van Tesla al op 14 september van plan was om de aandelen van de hand te doen.

Musk verkocht maandag in totaal ruim 930.000 aandelen voor een bedrag van tussen de 1.100 en 1.200 dollar per aandeel. Dinsdag en woensdag verkocht hij nog eens 3,6 miljoen aandelen. De Tesla-baas gaf als reden op dat hij hiermee hoopt te voldoen aan zijn belastingverplichtingen.

De verkoop is bij lange na niet de 10 procent die Musk zijn volgers had toegezegd. Daarvoor had hij voor zo'n 21 miljard dollar moeten verkopen.

Het is voor het eerst sinds 2016 dat Musk Tesla-aandelen verkoopt. Overigens heeft hij na woensdag nog steeds 170 miljoen aandelen van het autobedrijf in zijn bezit.

Tesla is momenteel het waardevolste autobedrijf ter wereld. Musk heeft ook belangen in andere bedrijven, zoals neurotechnologiebedrijf Neuralink en ruimtebedrijf SpaceX. Zijn vermogen wordt door Bloomberg geschat op 299 miljard dollar.


Lees meer over:

TeslaEconomieElon Musk

Aanbevolen artikelen