Zalando heeft in het derde kwartaal meer bezoekers geteld en bestellingen binnengekregen, blijkt uit woensdag gepresenteerde kwartaalcijfers. De online kledingwinkel sloot het derde kwartaal af met een omzet van 2,28 miljard euro, een toename van 23,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In het tweede kwartaal nam de omzet nog met 40 procent toe.

Het aantal actieve gebruikers nam in het derde kwartaal toe tot 46,3 miljoen. Een jaar eerder waren dat er nog 35,6 miljoen. Het aantal bestellingen van deze groep steeg met een kleine 27 procent naar 55,8 miljoen orders.

Het aantal sitebezoekers kwam in het derde kwartaal uit op 1,7 miljard, fors meer dan de 1,27 miljard mensen die in dezelfde periode vorig jaar op de site waren.

Het kwartaal werd afgesloten met een operationele winst van 9,8 miljoen euro. Zalando stelt zijn verwachtingen voor dit jaar naar boven bij en rekent nu op een omzet van maximaal 10,5 miljard euro. Wel wijst het bedrijf erop dat er nog altijd onzekerheden rondom de wereldwijde aanvoerlijnen bestaan.