Het in geldproblemen verkerende vastgoedbedrijf Evergrande heeft het werk aan meer dan tien projecten in zes steden hervat. Vorige week werd al bekend dat het Chinese bedrijf langverwachte rentebetalingen heeft gedaan.

Evergrande liet in augustus weten dat sommige vastgoedprojecten waren opgeschort, omdat het bedrijf leveranciers en aannemers niet op tijd kon betalen. Het concern heeft niet bekendgemaakt hoeveel van de dertienhonderd bouwprojecten in China nog stilliggen.

Het bedrijf kampt met een schuldenlast van ruim 260 miljard euro en balanceert al enige tijd op de rand van een faillissement. Donderdag verloor het aandeel Evergrande op de beurs in Hongkong meer dan 11 procent van zijn waarde toen bleek dat een overname niet doorgaat.

Er wordt gevreesd dat een faillissement van Evergrande een domino-effect kan veroorzaken in de Chinese vastgoedwereld en daarbuiten. Twee andere Chinese vastgoedontwikkelaars misten de afgelopen tijd al deadlines voor het aflossen van schulden. De Chinese overheid en de centrale bank van het land zeggen ervoor te zorgen dat eventuele faillissementen geen bedreiging vormen voor het hele financiële systeem.