Het wankele Chinese vastgoedconcern Evergrande heeft vrijdag langverwachte rentebetalingen gedaan, melden Chinese staatsmedia. Bronnen bevestigen aan persbureaus Reuters en Bloomberg dat het bedrijf inderdaad enkele dagen voor de deadline van 23 oktober geld heeft overgemaakt.

Evergrande miste in de afgelopen weken drie deadlines voor rentebetalingen op leningen die eigenlijk al op 23 september betaald hadden moeten zijn. Het concern had tot uiterlijk zaterdag 23 oktober de tijd om de rente op een van deze leningen te betalen. Daar heeft het concern nu aan voldaan, met de betalingen van samen 83,5 miljoen dollar (zo'n 71,8 miljoen euro).

Daarmee is Evergrande overigens nog niet uit de problemen. Het bedrijf kampt met een schuldenlast van ruim 260 miljard euro. Donderdag verloor het concern op de beurs in Hongkong meer dan 11 procent aan waarde toen bleek dat een geplande overname niet doorging. De vastgoedreus had zelf de overnamegesprekken stopgezet.

De vrees bestaat dat als Evergrande failliet gaat, het andere vastgoedbedrijven meetrekt in zijn val. Dat zou schadelijk kunnen zijn voor de economie in het land.