Bij Interpolis, de grootste schadeverzekeraar van Nederland, zijn tot donderdag 12.30 uur 241 schademeldingen binnengekomen naar aanleiding van de storm die in de nacht van woensdag op donderdag vooral het zuiden van ons land teisterde. De meeste meldingen kwamen uit de gemeenten Barendrecht, Hulst en Terneuzen, meldt Interpolis aan NU.nl.

Het gaat vooral om schade aan huizen. 80 procent van de meldingen betreft schades aan woonhuizen, de rest gaat om auto's. De meeste meldingen gaan over takken die van bomen waaiden en schade veroorzaakten, omgewaaide schuttingen en dakpannen die van huizen vielen.

De meeste meldingen kwamen uit de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Qua gemeenten viel vooral Barendrecht op, maar ook in Hulst en Terneuzen waren er veel meldingen, zegt Interpolis.

Het Zuid-Hollandse Barendrecht heeft ook de meeste schade te verduren gekregen. Een kortlevende tornado hield stevig huis in die gemeente. Volgens de veiligheidsregio zijn vier mensen gewond geraakt, van wie er een naar het ziekenhuis is afgevoerd.

Op een flink aantal plaatsen in Nederland heeft het verkeer last gehad van de harde wind en regen. Vanwege de wind werd de rechterrijstrook van de A29 (Rotterdam-Bergen op Zoom) afgesloten. Het KNMI heeft code geel uitgegeven voor de kustprovincies.