De Franse producent van luxegoederen LVMH heeft ook in het derde kwartaal goede zaken gedaan met de verkoop van onder meer dure handtassen van het merk Louis Vuitton en mode van Christian Dior. Wel nam de omzetgroei minder sterk toe dan eerder dit jaar, toen volop werd geprofiteerd van de heropening van winkels.

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 20 procent vergeleken met een jaar eerder, tot 15,5 miljard euro. Over de eerste negen maanden van dit jaar klom de verkoop met 40 procent naar 44,2 miljard euro.

In dezelfde periode vorig jaar werd LVMH nog flink geraakt door de coronacrisis. De omzet ligt inmiddels ruim hoger dan in 2019, dus voor de uitbraak van de pandemie. Met name in de Verenigde Staten en Azië stijgt de verkoop sterk.

LVMH profiteerde vooral van de handtassenverkoop. De omzet van die divisie ging 57 procent hoger dan een jaar geleden en er werd 38 procent meer verkocht dan in 2019, voor de coronacrisis was losgebroken. Ook juwelen en horloges deden het 49 procent beter dan een jaar geleden. In vergelijking met 2019 werd er 4 procent meer verkocht.

LVMH is ook het moederbedrijf van horlogemerk Bulgari en champagne van Moët & Chandon. Het bedrijf is verder actief met bijvoorbeeld parfum, cosmetica, cognac en juwelen.