Aankomende maandag zullen tweehonderd Britse militairen bijspringen om tankstations in het Verenigd Koninkrijk te bevoorraden. De soldaten, onder wie honderd chauffeurs, worden dit weekend gemobiliseerd om in actie te komen, heeft minister van Defensie Ben Wallace zaterdag bekendgemaakt.

De soldaten hebben de afgelopen week als onderdeel van Operatie Escalin een stoomcursus gekregen in het bijvullen en lossen van tankvrachtwagens. Maandagochtend zullen de eerste trucks met soldaten de weg opgaan.

De Britse regering riep automobilisten er zaterdag opnieuw toe op niet te gaan hamsteren bij tankstations waar nog wel brandstof verkrijgbaar is. "Als mensen zich gewoon gedragen zoals ze altijd doen, ontstaan er geen rijen en hoeven er ook geen tankstations dicht", aldus minister voor Kabinetszaken Steve Barclay.

De brandstoftekorten zijn ontstaan doordat er in het land niet genoeg vrachtwagenchauffeurs voor de bevoorrading zijn. Eerder besloot premier Boris Johnson al om op korte termijn duizenden visa te gaan verstrekken aan buitenlandse truckers, om zo het tekort aan chauffeurs te verlichten.

Hamsterende Britten veroorzaken lange rijen bij tankstations
49
Hamsterende Britten veroorzaken lange rijen bij tankstations