KLM gaat nieuw cabinepersoneel voor KLM Cityhopper aannemen, zegt topman Pieter Elbers zaterdag in gesprek met De Telegraaf. De luchtvaartmaatschappij is volgens de CEO "stapje voor stapje weer aan het opbouwen".

De door de coronacrisis geplaagde luchtvaartmaatschappij is volgens Elbers nu in "stabieler vaarwater" gekomen, waardoor het mogelijk wordt om weer nieuw personeel aan te trekken.

Daarnaast is KLM hard op weg in november weer op 70 tot 80 procent van de normale bezetting te zitten. Daar moeten vooral de vliegreizen naar de Verenigde Staten voor zorgen. Dat land kondigde eerder deze maand aan vanaf begin november gevaccineerde reizigers uit de EU en het Verenigd Koninkrijk weer toe te laten. Elbers spreekt van een "kantelpunt" voor het bedrijf.

"Tot nu toe was het wereldwijd steeds een stap naar voren, en weer een klein stapje terug", aldus de topman, die steeds meer "positiviteit" ervaart bij zowel de reizigers als het personeel. Tegelijkertijd laat Elbers weten dat KLM nog altijd scherp op de kosten moet blijven letten, ook nu de passagiers weer terugkomen.