Michiel Witteveen stopt per 1 februari als topman van de Mirage Retail Group, het bedrijf achter winkelketens als Blokker, Intertoys en Big Bazar, meldt het bedrijf maandag. Blokker werd 2,5 jaar geleden overgenomen door Witteveen. De huishoudketen verkeerde in financiële problemen, maar inmiddels gaat het een stuk beter. Naar verwachting gaat Mirage volgend jaar naar de beurs.

Dirk-Jan Stoppelenburg zal de functie van Witteveen overnemen. Hij leidde eerder het Nederlandse kledingbedrijf Scotch & Soda. Stoppelenburg moet de Mirage Retail Group voorbereiden op de beursgang.

Witteveen zal Blokker niet helemaal verlaten. Hij blijft na de beursgang deels aandeelhouder en wordt voorzitter van de raad van commissarissen. Die functie werd de afgelopen twee jaar door Stoppelenburg vervuld. Ze wisselen dus van positie. Dat is met het oog op "de continuïteit van de organisatie", meldde Mirage zondag in een aankondiging.

Als een bedrijf naar de beurs gaat, verwachten beleggers toezeggingen voor "zeker drie, vier jaar", liet Witteveen aan NRC weten. "Dan ben ik 72 jaar en daar zit niemand op te wachten. Het is dan beter dat er een bestuurder zit met een houdbaarheidsdatum die wat verder weg ligt dan bij mij. Dus ben ik op zoek gegaan naar een oplossing waarbij ik toch ook betrokken kon blijven. "