Diverse tankstations van BP en Esso in het Verenigd Koninkrijk zijn dicht omdat ze niet meer worden bevoorraad vanwege een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Britse automobilisten zijn bezorgd dat ze zonder brandstof komen te zitten, wat zorgt voor lange wachtrijen bij andere tankstations, meldt Shell vrijdag.

Het energieconcern is naar eigen zeggen bezig met een aanpassing van de leveringsplanning om aan die grotere vraag te kunnen voldoen. Shell heeft ongeveer duizend pompstations in het Verenigd Koninkrijk. Volgens persbureau Reuters zouden ook sommige stations van Shell inmiddels geen brandstof meer hebben.

BP zegt dat er bij minstens vijftig van zijn ruim twaalfhonderd Britse stations tekorten zijn aan bepaalde brandstoffen. Sommige vestigingen zijn helemaal dicht. Het bedrijf is bezig pompstations waar veel klanten komen van extra brandstof te voorzien, net als locaties langs snelwegen of belangrijke verkeersknooppunten. Ook bij sommige Esso-stations zouden problemen zijn.

De Britse politiek heeft inmiddels laten weten dat er genoeg brandstof is voor iedereen. Zo nodig springt de overheid bij, zegt transportminister Grant Shapps tegen de BBC.

Hamsterende Britten veroorzaken lange rijen bij tankstations
49
Hamsterende Britten veroorzaken lange rijen bij tankstations