Lufthansa wil ruim 2,1 miljard euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. De Duitse vliegmaatschappij wil het geld gebruiken om het laatste deel van de staatssteun terug te betalen.

De regering in Berlijn loodste Lufthansa met een bedrag van 9 miljard euro door de coronacrisis. Dat geld is onder meer gebruikt om een belang van 20 procent te nemen in het bedrijf. Na zo'n anderhalf jaar kan de Duitse regering als aandeelhouder worden geschrapt.

De volledige steun moet voor het einde van het jaar zijn terugbetaald. Een deel daarvan heeft Lufthansa al terug overgemaakt aan Berlijn.

Lufthansa-topman Carsten Spohr heeft altijd aangegeven dat hij terugbetaling van de staatssteun nog met de huidige regering wilde regelen. Dit betekent dat hij vaart moet maken. Zondag 26 september zijn er verkiezingen bij de oosterburen.

De Duitse vliegmaatschappij is stukken sneller met de terugbetaling dan branchegenoot KLM. Ook dat bedrijf ontving veel staatssteun, maar van terugbetaling is op dit moment nog geen sprake.