Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
PayPal

PayPal verhoogt tarieven voor handel tussen Europese en Britse bedrijven

Betaaldienstverlener PayPal verhoogt de betaaltarieven voor Europese bedrijven die zakendoen met Britse ondernemingen van 0,5 naar 1,29 procent. Dat blijkt donderdag uit een document, waar onder meer BBC over schrijft. PayPal wijst naar de Brexit als reden voor de tariefverhoging.
Door NU.nl

Het gaat om het tarief dat bedrijven in de Europese Economische Ruimte (EER) betalen wanneer ze producten uit het Verenigd Koninkrijk halen. Voorheen was dat tarief 0,5 procent, omdat de Britten toen nog deel uitmaakten van de EER.

Door de Brexit behoort het VK niet meer tot de economische zone, wat volgens PayPal ook meteen de reden is voor de tariefverhoging. Door het Britse vertrek uit de EU zijn bijvoorbeeld de interbancaire vergoedingen toegenomen, stelt de betaaldienstverlener tegen BBC.

Hoewel de betaaltarieven dus meer dan verdubbeld zijn, zijn betalingen tussen Britse en Europese bedrijven nog altijd minder prijzig dan betalingen buiten het Europese continent. Voor handel tussen Europese bedrijven en de rest van de wereld geldt een tarief van 2 procent.

PayPal is overigens niet de eerste betaaldienstverlener die haar tarieven voor handel tussen de EU en het VK verhoogt vanwege Brexit: Mastercard en Visa lieten eerder al weten de tarieven te verhogen. MasterCard vervijfvoudigt ze halverwege oktober zelfs van 0,3 procent voor creditcards naar 1,5 procent.


Lees meer over:

PayPalEconomieBrexit

Aanbevolen artikelen