T-Mobile Nederland heeft een nieuwe eigenaar. Investeerders Apax en Warburg Pincus trekken 5,1 miljard euro uit voor het telecombedrijf, melden de huidige eigenaren Deutsche Telekom en Tele2 Sverige dinsdag.

Het Nederlandse bedrijfsonderdeel stond al langer in de etalage. Ook de rijke Indiër Mukesh Ambani was ervoor in de race.

De transactie heeft "geen effect op de proposities en diensten van T-Mobile", staat in de persverklaring over de overname. Het bedrijf zal de vier merken T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel blijven voeren. T-Mobile Nederland zet op het gebied van glasvezel ook de samenwerking met Open Dutch Fiber voort.

Deutsche Telekom had 75 procent van T-Mobile Nederland in handen en Tele2 het resterende belang. Deutsche Telekom kondigde in mei aan naar andere mogelijkheden voor de Nederlandse dochter te gaan kijken.

Deutsche Telekom was 21 jaar actief op de Nederlandse telecommarkt. Eerst als partner in telecomaanbieder Ben, maar in 2003 werden de Duitsers de enige eigenaar en gaven ze het bedrijf de naam T-Mobile. Enkele jaren later werd branchegenoot Orange gekocht. In 2019 volgde Tele2 en een jaar later werd Simpel overgenomen.

Deutsche Telekom gebruikt een deel van de opbrengsten van de verkoop om zijn belang in de Amerikaanse telecomprovider T-Mobile US te vergroten.