Elektrischefietsenmaker VanMoof heeft 128 miljoen dollar (zo'n 108 miljoen euro) opgehaald in een nieuwe investeringsronde. Het Amsterdamse bedrijf wil daarmee onder meer de productiecapaciteit vergroten. In de afgelopen twee jaar heeft VanMoof al in totaal 182 miljoen dollar aan investeringen opgehaald.

Het bedrijf is flink gegroeid sinds het begin van de coronacrisis. Door de pandemie kozen mensen vaker de fiets als alternatief voor het openbaar vervoer.

VanMoof wist de verkoop van zijn e-bikes vorig jaar meer dan te verdriedubbelen. Volgens de Amsterdammers is de VS momenteel de grootste groeimarkt voor het bedrijf.

De fietsen van VanMoof zijn te koop vanaf 2.200 euro. Hoewel ze een minimalistische uitstraling hebben, zitten ze vol technologie; zo kunnen de fietsen automatisch elektronisch schakelen en beschikken ze over gps.

VanMoof is in 2009 opgezet door de Nederlandse broers Taco en Ties Carlier. Het merk heeft winkels in onder meer Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, San Francisco en Tokio.