Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
overstroming limburg broekhuizen

2.000 door overstromingen getroffen Limburgers vragen om gift van Giro 777

Bij Giro 777 zijn in verband met de overstromingen in Limburg ongeveer tweeduizend aanvragen voor een gift van 1.000 euro uit het Nationaal Rampenfonds binnengekomen. Dat heeft een woordvoerder van het fonds dinsdagavond bekendgemaakt. De aanvragen konden tot en met maandag 16 augustus worden ingediend.
Door NU.nl/ANP

Volg dit onderwerp

Krijg meldingen bij ontwikkelingen rondom de overstromingen in Limburg

Op verzoek van een aantal gemeenten heeft het rampenfonds de termijn verlengd waarbinnen mensen een aanvraag kunnen indienen. Veel slachtoffers hebben namelijk geen internet meer of hebben het zo druk, dat ze er nog geen tijd voor hebben gehad. Het loket voor aanvragen is sinds dinsdag gesloten, maar is van aanstaande vrijdag tot 1 september weer open, aldus de woordvoerder.

Bij het Nationaal Rampenfonds kunnen door de watersnood getroffen Limburgers via een digitaal loket een tegemoetkoming in de kosten aanvragen. Het gaat om een gift van 1.000 euro die volgens het fonds "snel en zonder omhaal" zal worden uitgekeerd.

Voorwaarde is wel dat het water op minimaal plinthoogte in de woonvertrekken op de begane grond heeft gestaan en dus niet alleen in de kelder. Wie ervoor in aanmerking komt, ontvangt het geld belastingvrij. Ook heeft het geen nadelig effect op een eventuele uitkering.

Het loket is te bereiken via de website van de gemeente waar de getroffen particulier woont. Het initiatief is bedoeld voor particulieren. Verenigingen en stichtingen kunnen al sinds vorige week een beroep op Giro 777 doen voor een bijdrage aan kleinschalige herstelprojecten.

Zo'n 193.000 mensen hebben tot nu toe geld gedoneerd via Giro 777. Er is ruim 11 miljoen euro in kas.


Lees meer over:

EconomieOverstromingen Limburg

Aanbevolen artikelen