De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal van dit jaar met 2 procent gegroeid in vergelijking met de voorgaande periode. Daarmee is de economie van het eurogebied net als die van Nederland weer uit de recessie gekomen, dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen en het wereldwijde economische herstel van de coronacrisis.

In de voorgaande twee kwartalen was namelijk nog sprake van economische krimp. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar gaat het om een groei van 13,6 procent. Daarmee veert de Europese economie nog krachtiger op dan die van Nederland. In ons land werd op jaarbasis een groei van 9,7 behaald.

Voor de gehele Europese Unie werd door Eurostat een groei op kwartaalbasis van 1,9 procent gemeten. Op die basis presteert Nederland met een economische groei van 3,1 procent beter dan het Europese gemiddelde. In Portugal, Oostenrijk en Letland viel de groei nog sterker uit. Op jaarbasis groeide de economie van de EU met 13,2 procent.

Eurostat maakte verder bekend dat de werkgelegenheid in het eurogebied in de afgelopen periode met 0,5 procent is gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal. Voor de EU gaat het om een plus van 0,6 procent.