AMSTERDAM - Uitzendconcern Randstad heeft in het derde kwartaal meer verdiend. De nettowinst steeg maar liefst 48 procent tot 74,5 miljoen euro op een 15 procent hogere omzet. De inkomsten kwamen uit op 1,78 miljard euro. Randstad profiteerde van een forse stijging van de omzet in Nederland en Duitsland en een verbetering van de winstmarge.

Het derde kwartaal is traditioneel het sterkste voor de uitzendbranche. Randstad deed dus goede zaken in Nederland, waar de omzet met 14 procent klom. De uitzendorganisatie behaalt 37 procent van de concernomzet in Nederland. Het bedrijf wil de afhankelijkheid van zijn thuismarkt terugbrengen door harder te groeien in het buitenland.

In Duitsland steeg de omzet met circa een kwart. In de andere twee 'kernlanden' België en Noord-Amerika groeide Randstad respectievelijk 18 en 6 procent.

Nettowinst

De nettowinst was volgens de verwachting van de financiële markten. De winst per aandeel kwam uit op 64 cent, terwijl analisten gemiddeld hadden gerekend op 65 cent. Voor het lopende vierde kwartaal voorziet Randstad een winst per aandeel van ten minste 0,60 euro. Het is voor het eerst dit jaar dat Randstad, dat elk kwartaal een nieuwe prognose geeft voor de volgende drie maanden, niet meer winst verwacht.