Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een jaknikker in de Permian Basin in Texas

Amerikaanse oliebedrijven zouden hengelen naar oliebezittingen Shell in VS

Verschillende oliemaatschappijen in de Verenigde Staten hebben interesse getoond in een overname van de bezittingen van Shell in het grootste olieveld van de Verenigde Staten, zeggen bronnen zaterdag tegen persbureau Bloomberg. De bezittingen van Shell zouden zo'n 10 miljard dollar (8,43 miljard euro) waard zijn.
Door NU.nl/ANP

De interesse in de Shell-bezittingen in het olie- en gasrijke gebied Permian Basin, dat grotendeels in het westen van de staat Texas ligt, zou afkomstig zijn van Amerikaanse bedrijven als Chevron, ConocoPhillips en Devon Energy.

Shell zou die bezittingen willen verkopen, mede om te helpen bij het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het Brits-Nederlandse concern bezit sinds 2012 rechten in het gebied waar schalieolie en -gas wordt gewonnen. In het gebied zijn naast Shell nog meer concerns actief. De totale productie bedraagt er ongeveer 4,5 miljoen vaten per dag, ongeveer 40 procent van de totale Amerikaanse productie.

Volgens de ingewijden heeft Shell de bedrijven uitgenodigd om informatie over de activiteiten te bekijken. Het is niet zeker dat er formele biedingen worden gedaan, aldus de bronnen. Ook zou Shell nog geen definitief besluit hebben genomen over de verkoop.


Lees meer over:

ShellEconomie

Aanbevolen artikelen