Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
wehkamp 3

Wehkamp lijft kinderkledingwinkel kleertjes.com in

Webwinkel Wehkamp neemt kleertjes.com over, een van de grotere webwinkels voor kinderkleding in Nederland. Bij de overname, waarover een voorlopige overeenkomst is gesloten, gaan geen van de vierhonderd banen verloren, meldt Wehkamp woensdag bij de publicatie van zijn jaarcijfers.
Door NU.nl/ANP

De twee locaties van kleertjes.com, het distributiecentrum in 's-Heerenberg en het kantoor in Hilversum, blijven alle bestaan. Het overgenomen bedrijf zal een aparte website blijven. Wel voegt Wehkamp in de toekomst eigen assortiment toe. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht.

Uit de cijfers blijkt dat Wehkamp door de sterk gestegen populariteit van webwinkelen hard is gegroeid in het afgelopen boekjaar, dat bij het bedrijf eindigde op 4 april. Topman Graham Harris geeft aan te willen blijven groeien en sluit daarom andere overnames en samenwerkingen niet uit.

De omzet van Wehkamp steeg het afgelopen boekjaar naar 729,5 miljoen euro. Dat is ruim een vijfde meer dan de bijna 597 miljoen euro van een jaar eerder. De brutowinst steeg naar 57 miljoen euro, van ruim 16 miljoen euro in het voorgaande jaar. De webwinkel telt inmiddels 2,5 miljoen klanten. Dat is bijna een vijfde meer dan vorig jaar.

Wehkamp richt zich al enkele jaren meer op wonen en familie, vertelt topman Harris. In de categorie wonen (inclusief tuinartikelen) groeiden de inkomsten zo'n 40 procent. Bij schoonheidsproducten en kindermode ging het om bijna een verdubbeling van de omzet. En volgens de topman ging het in de maanden na het einde van het boekjaar ook goed met de verkopen.

Containertekort zorgt voor vertraging

Verstoringen in de internationale scheepvaart zorgden recent wel voor vertragingen bij de levering van sommige producten, zoals tuinmeubelen. Die werden door een wereldwijd containertekort dat door de pandemie ontstond, later bezorgd. Waarschijnlijk houdt deze situatie nog even aan.

Topman Harris verwacht dat de leveringsproblemen in de meubeltak tijdens de feestdagen aan het einde van het jaar nog niet opgelost zijn. De modetak, het belangrijkste onderdeel van Wehkamp, heeft geen problemen.


Lees meer over:

WehkampEconomie

Aanbevolen artikelen