ING verkoopt zijn consumentenactiviteiten in Oostenrijk aan bank99, een dochter van het postbedrijf Österreichische Post. Daarmee voorkomt de bank dat de activiteiten stopgezet moeten worden. Personeel en klanten gaan nu over naar de nieuwe eigenaar. Hoeveel geld ING ontvangt voor het verkochte onderdeel, is niet bekendgemaakt.

De bank maakte enkele maanden geleden al bekend te willen vertrekken van de Oostenrijkse consumentenmarkt. ING is al sinds 2003 actief in het land, maar had er relatief weinig particuliere klanten. Die geringe omvang was reden om afscheid te nemen van de tak. De deal moet nog goedkeuring krijgen van de autoriteiten. Op de zakelijke markt in Oostenrijk blijft het concern wel actief.

ING wil zich mogelijk ook terugtrekken van de Franse consumentenmarkt, werd vorige maand bekend. De bank bekijkt momenteel zijn opties voor de betreffende activiteiten. Eerder dit jaar werd ook al besloten om de Tsjechische consumentenmarkt vaarwel te zeggen.

ING is niet de enige Nederlandse bank die stopt met bepaalde activiteiten in het buitenland. Zo was Rabobank de afgelopen maanden op zoek naar kopers van zijn online spaarbank in België. Er werden geen kopers gevonden en daarop besloot het concern de activiteiten dan maar zelf te beëindigen. Dat geldt ook voor de spaarbank in Duitsland, werd vorige week duidelijk.

De derde grote Nederlandse bank, ABN AMRO, maakte eerder al bekend zich meer te willen richten op het thuisland en andere delen van Noordwest-Europa. In andere delen van de wereld worden activiteiten afgebouwd.