Net als voor zijn Belgische spaarbank heeft Rabobank voor zijn Duitse onlinespaarbank geen koper kunnen vinden. Daarom beëindigt het financiële concern de activiteiten van Rabodirect aan het einde van het jaar. Rabobank is sinds 2012 in Duitsland actief en heeft daar ongeveer 250.000 klanten en 62 medewerkers.

Spaarbanken zijn door de lage rente veel minder interessant geworden voor banken. Het is heel goedkoop voor ze om geld binnen te krijgen, terwijl ze moeten betalen als ze te veel geld hebben en dat bij de Europese Centrale Bank (ECB) willen stallen.

In een bericht op zijn website verwoordt Rabobank het als volgt: "Dit besluit is genomen met het oog op de aanhoudende negatieve marktontwikkeling - een combinatie van hoge spaargelden, goedkope financiering van de Europese Centrale Bank en lage rentetarieven."

Eerder werd al duidelijk dat Rabobank zijn Belgische activiteiten beëindigt. Dat gebeurt per 1 juli volgend jaar.

De laatste tijd hebben meerdere financiële partijen spaaractiviteiten opgeheven in verband met het ongunstige renteklimaat voor de banken. Zo werd onlangs bekend dat verzekeraar Aegon stopt met Aegon Sparen, terwijl ABN AMRO vorig jaar al aankondigde de stekker te trekken uit onlinedochter Moneyou. ING vertrok van de consumentenmarkten in Tsjechië en Oostenrijk en overweegt ook te stoppen met zijn activiteiten in Frankrijk.