ZEEWOLDE - Fabrikant van de merken Gouda's Glorie en Diamant, de Van Dijk Groep, is door de familie Van Dijk verkocht aan de participatiemaatschappij MeesPierson Informal Opportunity Fund (het Mio-fund) en het management. Het bedrijf maakt naast deze merkartikelen in vetten ook heel veel huismerken.

Een overnameprijs willen de betrokken partijen niet bekend maken. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van ongeveer 120 miljoen euro. Er werken 235 mensen. Dat maakte de onderneming maandag bekend.

De Van Dijk Groep produceert vanuit bedrijven in Zeewolde en Lopik dus vetten, maar ook sauzen. Het bedrijf werd in 2003 ingrijpend gereorganiseerd. Dat heeft volgens eigen zeggen in de afgelopen jaren geleid tot verbetering van de concurrentiepositie en een groei van het marktaandeel.

Prijzenslag

Fabrikanten van levensmiddelen maken een moeilijke periode door wegens de prijzenslag die al enige jaren woedt in de supermarktwereld. De nieuwe eigenaren van het bedrijf zeggen dat de toenemende internationale concurrentie en concentratie op de markt voor vetten en sauzen een verregaande mate van flexibiliteit vereist.

Verder moeten de kosten omlaag en moet er een slagvaardige marktbenadering zijn. De overname door MeesPierson Informal Opportunity Fund en het management moet de slagvaardigheid en flexibiliteit van de Van Dijk Groep extra verhogen.