Uitgeverij Hearst, bij het grote publiek bekend van tijdschriften als JAN, Cosmopolitan, Elle en Harper's Bazaar, wil als onderdeel van een eerder aangekondigde reorganisatie flink in het werknemersbestand snijden. Hearst zou met 30 tot 35 procent minder personeel verder willen, schrijft journalistenvakblad Villamedia vrijdag op basis van ingewijden. Bij sommige bladen zou zelfs de hele redactie moeten vertrekken.

Een woordvoerder van de uitgeverij laat aan Villamedia weten dat er inderdaad gesprekken met personeel worden gevoerd, maar kan geen mededelingen doen over de inhoud hiervan. Wel stelt ze dat de gesprekken ook over andere onderwerpen gaan dan alleen maar ontslag.

Twee weken geleden werd bekend dat Hearst als onderdeel van de bezuinigingsronde een aantal titels, zoals Vogue, Glamour en Esquire, van de hand zou doen. Ook meldde de uitgever toen dat andere bladen, waaronder Cosmopolitan, Quote, Quest en JAN , niet in gevaar zijn. Toch zou het bedrijf wel degelijk de bezem door de redacties van sommige van deze bladen halen.

Bij Hearst verdwijnen overigens niet alleen redactionele banen. Ook bij andere afdelingen van het bedrijf, zoals de marketingafdeling, worden arbeidsplaatsen geschrapt. Hoeveel werknemers uiteindelijk moeten vertrekken, is nog niet duidelijk. Bovendien verdwijnen er ook banen bij Hearst doordat er onderdelen worden verkocht.