
Tevredenheid bij horeca na versoepeling, nog wel moeite met beperkingen
Wel merkt de organisatie op dat grote ondernemingen nog worstelen met het maximum van vijftig gasten. "Bij slechter weer is het jammer dat er zo weinig mensen naar binnen mogen", zegt een woordvoerder.
Hoewel er door de heropening van binnenhoreca meer mogelijkheden zijn, zoals het kunnen ontbijten in een hotelzaal in plaats van op de kamer, hoopt de branche dat er binnenkort meer mensen binnen ontvangen kunnen worden.
Zo ook horecaondernemer Johan de Vos, eigenaar van twee zaken in Breda en ook voorzitter van de Bredase KHN-tak. "Het was gisteren nog best aardig weer. Tot laat bleven veel mensen buiten zitten. Het was overal vol. Vandaag is het ook weer lekker in de rij aansluiten voor het terras."
Voor de cafés zonder terras is er nu ook weer leven in de brouwerij, zegt De Vos. "We hopen dat we heel snel van die eindtijd af zijn en weer terug kunnen naar normaal." De Vos vraagt zich wel af wat er zal gebeuren in de grensstreken als België besluit de eindtijd van de horeca deze week verder te verruimen naar 23.30 uur. In Nederland mogen horecagelegenheden tot 22.00 uur openblijven.