FRANKFURT - Het Duitse autoconcern Volkswagen praat met zijn Duits-Amerikaanse collega DaimlerChrysler over samenwerking. VW-topman Bernd Pischetsrieder heeft dit gezegd in een vraaggesprek met het Duitse autoblad auto motor und sport.

Volgens Pischetsrieder zijn de twee concerns sinds 2001 met elkaar in overleg en is er een lijst met mogelijke projecten opgesteld, waarover teams van beide concerns met elkaar praten. De meeste kans maakt op het ogenblik een bestelwagen, aldus de VW-topman.

Duitse media maakten onlangs melding van plannen die VW heeft om een bestelwagen te maken op het onderstel van een Chrysler. Pischetsrieder verklaarde in het vraaggesprek dat een dergelijke vorm van samenwerking ook mogelijk is bij de VW Polo en de Dodge, een van de merken van DaimlerChrysler.

Eind september maakte DaimlerChrysler een aantal malen door VW benaderd te zijn over een eventueel belang dat het Duits-Amerikaanse concern in de Duitse autoproducent zou kunnen nemen. Die gesprekken hebben niets opgeleverd.

Wel heeft Porsche inmiddels een belang van ruim 18 procent in VW opgebouwd. Meer partners dan Porsche en DaimlerChrysler wil VW niet hebben. "Die twee zijn genoeg", aldus Pischetsrieder.