Het Banksy-kunstwerk Love is in the Air heeft op een veiling in New York 12,9 miljoen dollar (10,7 miljoen euro) opgebracht. Dat is ruim tweemaal zo veel als waar veilinghuis Sotheby's op gerekend had. De Banksy was het eerste kunstwerk waarvoor bij Sotheby's met cryptovaluta betaald kon worden, wat vervolgens ook gebeurde.

Volgens het veilinghuis is er voor het eerst met cryptomunten voor een fysiek kunstwerk betaald. Eerder is al wel voor digitale kunst afgerekend met cryptovaluta.

Met een bedrag van 12,9 miljoen dollar is Love is in the Air het op twee na duurste werk van Banksy dat op een veiling verkocht is. Bij Sotheby's gingen in de nacht van woensdag op donderdag ook werken van Keith Haring, Andy Warhol, Willem de Kooning en Jean-Michel Basquiat onder de hamer.

Het doek Venus Medici van Basquiat werd afgehamerd op 50,8 miljoen dollar. Daarmee werd er opnieuw een fors bedrag neergeteld voor een werk van de Amerikaanse kunstenaar: het schilderij In This Case wisselde dinsdagavond bij Christie's voor 93,1 miljoen dollar van eigenaar.