Het aantal vacatures ligt bijna weer op het niveau van voor de coronacrisis, meldt vacaturesite Indeed op basis van eigen cijfers. Ook in de toerismesector zijn er in de afgelopen maand wat vacatures bij gekomen.

Eind vorige maand stonden op Indeed.com bijna 6 procent minder vacatures dan voor de pandemie gebruikelijk was in dezelfde periode. Daarmee blijft de vacaturemarkt aantrekken, nadat deze zich rond juni vorig jaar op een dieptepunt bevond: toen waren er ongeveer 40 procent minder vacatures dan normaal.

Volgens een woordvoerder leiden de versoepelingen van de coronamaatregelen tot nieuwe vacatures. "Als het herstel op deze wijze doorzet, duurt het niet lang meer voordat we op het niveau van voor de coronacrisis zitten", zegt ze.

Indeed zag het aantal vacatures voor arbeidsbemiddelaars in de afgelopen maand ook fors toenemen, wat volgens het bedrijf een goed teken voor de werkgelegenheid is.

Zelfs reissector signaleert stijging aantal vacatures

Hoewel de reissector nog steeds meer dan een derde minder vacatures heeft uitstaan dan normaal, staat hij er beter voor dan vorige maand: toen waren er nog bijna de helft minder vacatures dan normaal. Het uitzicht op vakanties met een vaccinatiepaspoort heeft daaraan bijgedragen, denkt Indeed.

Er zijn onder nieuwe vacatures voor banen als gastheer, gastvrouw en reisleider.

Volgens topman Frank Oostdam van brancheorganisatie ANVR is een derde van het personeel in de reisbranche sinds de uitbraak van de coronapandemie vertrokken, maar doordat komende zomer waarschijnlijk maar "30 tot 50 procent van het normale aantal reizen" zal worden georganiseerd, hoeft dat volgens hem niet tot capaciteitsproblemen te leiden.